hahaha dobre! powodzenia mu życzę! a wracając do Chodaka... ona taka wielce promotorka zdrowej kuchni, a sama żre z cateringu, bo gotować nie potrafi ;-) a swoim serduszkom poleca a to czerwony ryż, a to inne niezbyt tanie produkty...
[...] waga skacze jak wczesniej raz 72.5 raz 73.8. Waze sie zawsze rano naczczo. Kalorie dostarczam tak 120% + 140% zapotrzebowania dziennego + trening. Dodalem do diety czarny i czerwony ryz, kasze jaglana, makaron pelno ziarnisty, daktyle. Wszystko co zle jak przekaski, slodycze weliminowalem. Mimo suplementacji nadal jest jak bylo przed 3 tygodniam [...]
Węglowodany to związki organiczne składające się z węgla, wodoru i tlenu. Węglowodany zawarte w pożywieniu możemy podzielić na proste i złożone. Do pierwszej grupy zaliczamy wszystkie sacharydy zbudowane z jednej (glukoza, fruktoza, galaktoza i mannoza) lub dwóch (disacharydy: sacharoza, laktoza, maltoza) cząsteczek cukru. Drugą grupę tworzą [...]
Śniadanie ~pampuchy na parze/maślanka/papierówki smażone bez cukru/wpc mango biała czekolada Pre/Post Workout ~pieczone filety z kury/ryż czerwony i basmati/sałatka z kapusty Podwieczorek ~udka pieczone/warzywa duszone z green curry Kolacja~wołowinka w sosie własnym/ogórki musztardowe/baton donut [...]
[...] nabierają charakteru. Pasuje idealnie do mięsa, często jest wykorzystywany do potrawy zwanej paella. Tak jak ryż brązowy wymaga długiego gotowania – 35-40 minut. - ryż czerwony ma średniej wielkości ziarenka, słodkawy smak i orzechowy aromat. Pasuje do wytrawnych potraw, głównie z mięsem, ale również wegetariańskich. - ryż dziki – ma długie [...]
Witaj Ryż może obejmować aż 25 gatunków. Najcześciej spotykanymi są : -ryż biały -ryż brązowy -ryż paraboliczny -ryż jaśminowy -ryż basmati -ryz dziki -ryż czerwony i czarny (ryż indonezyjski). Wiele osób twierdzi, że stosowanie ryżu białego nie jest najlepszym wyborem, gdyż szybciej będziemy przybierać na wadze. Ale czy faktycznie to prawda ? W [...]
[...] długie ziarna, spotkać go można w białym lub brązowym odcieniu - ryż brązowy, jest bogaty w cenne składniki odżywcze, ale należy do ryżów, któe trzeba długo gotować - ryż czerwony, jest stosunkowo podobny do brązowego, to ryż niełuskany - ryż czarny, nazywany również ryżem dzikim, jest on również niełuskany, po ugotowaniu zmienia barwę na [...]
[...] przypadku diety bez wątpienia do eliminacji jest: - cukier, - jogurty smakowe, - ryż biały. Zamiast nich warto dać ryż jaśminowy, parboiled, basmati, dziki, czarny, brązowy, czerwony, różnego rodzaju masze, czy ziemniaki i bataty. Biały ryż jest dość mocno przetworzonym produktem. Jogurty smakowe to około 10-15% cukru. Łatwo policzyć, że pijąc [...]